среда, 6 августа 2014 г.




Доброго дня, всім- всім-всім! Дякую за блоґерську нагороду Liebster Blog Award! Є  час та бажання приєднатися до естафети, яку передали колеги науково-методичного відділу обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова - http://metobuks.blogspot.com/2014/07/liebster-blog-award.html  та бібліотека - філія села Кам*янка -http://kambibliot.blogspot.com/2014/07/blog-post.html


Якщо ви отримали таку нагороду, потрібно:
1. Відповісти на 11 питань від тих, хто нагородив вас.
2. В свою чергу ви повинні нагородити 11 блогів, які мають менше ніж 200 постійних читачів.
3. Запропонувати 11 своїх питань нагородженим блогерам.
4. Повідомити нагороджених про нагороду в їх блогах.
5. Встановити логотип нагороди в себе в блозі.


Одинадцять відповідей на питання колег:


1.  З чого починаєте писати своє повідомлення? Повідомлення завжди пишу тоді, коли є натхнення. Не люблю "сухі" тексти.
2.  Чи слідкуєте за динамікою переглядів? Звичайно, слідкую. Радують коментарі, а ще більше радують пропозиції щодо втілення в життя спільних проектів!
3.  Яка з перечитаних останнім часом книг Вас вразила? Будете здивовані - готуючи заходи до 200 - річчя Т.Г.Шевченка, була дійсно вражена віршами українського поета на російській мові. Рекомендую! Особливо поетам - початківцям... як неперевершений, на сьогоднішній день, взірець...
4.  Яку б пораду Ви дали сучасній молоді? Пам*ятайте про те, що у вас є душа! І саме вона відрізняє нас від всього іншого, що є у світі!
5.  Як що б випала нагода почати все спочатку, яку професію Ви обрали? Обов*язкові умови -  вибрана професія не повинна мати чітких рамок, повинна мати широчезне поле для творчості і повинна приносити задоволення майже кожного дня! А коли ще за це отримуєш деякі кошти на "шпильки" - це просто чудово!!!
6.  Що для вас бути щасливим? Задоволення від кожного прожитого дня і багато планів на майбутній - справжнє щастя!
7.  Чи пам’ятаєте книжку яка справила на Вас враження в дитинстві? В дитинстві кожну книгу починала читати з очікуванням дива. І диво приходило - починала жити життям героїв книги. Дуже сумно було, коли перегортала останній листок... В уяві  продовжувала книгу...А потім йшла до бібліотеки чи книжкового магазину і ставалось нове диво - зустріч з новою книгою! Слід залишило дуже багато книг - вибрати одну дуже важко!
8.  Що потрібно блогу, щоб підвищити його відвідуваність? Блогу просто необхідна індивідуальність і душа.Так - так, не дивуйтесь, саме душа, яка з*являється тоді, коли ти від усієї душі пишеш повідомлення, від усієї душі радий новим відвідувачам, від усієї душі бажаєш поділитись напрацюваннями, досягненнями.

9. Скільки часу (у відсотках) ви приділяєте своєму блогу? Часу приділяю, на мій погляд, дуже мало, адже є величезний круг робочих і домашніх обов'язків... 
10. Який сайт ви найчастіше відвідуєте в інтернеті?  "Одноклассники" - мій улюблений сайт, який надав можливість майже кожного дня спілкуватись із друзями, рідними, однокласниками, однокурсниками і т. д. 
11. Ваше побажання колегам - блогерам. Ніколи не брати участь в інформаційних війнах. Бути  чесними в першу чергу перед собою, друкувати тільки те, за що не буде соромно ні через день, ні через рік, ні через сторіччя... Завжди пам*ятайте про загальнолюдські цінності!!

Передаю естафету - нагороду Liebster Blog Award наступним блогам:
  1. http://bibliorozumashky.blogspot.com/ -  "Бібліорозумашки"
  2. http://berezivlib.blogspot.com/ -  БЕРЕЗІВЧАНКА 
  3. http://librarycafeinvites.blogspot.com  - «Бібліотечна кав'ярня запрошує»
  4. http://biblioteka3alcbs.blogspot.com/ - Мир без границ
  5. http://svetlanavasilenko.blogspot.com/ - Библиошаг
  6. http://svitbib3.blogspot.com/ -  «Світловодська бібліотека - філія №3»
  7. http://guovadischytachu.blogspot.com/ - Quo vadis,читачу? 
  8. http://volexandrbible.blogspot.com/ -  Відкрий для себе Великоолександрівщину
  9. http://turgenevskayamiss.blogspot.com/ - «Тургеневские девушки"
  10. http://bibliotechneasorti.blogspot.com/ - «Бібліотечне асорті» 
  11. http://bibliotehnamuza.blogspot.com/  -  «Бібліотечна  муза» 


Одинадцять запитань для нагороджених:
1. Головна мета вашого блогу?
2. Чи є бажання участі в спільних бібліотечних проектах? В яких саме?
3. Яким бачите майбутнє бібліотек?
4. Як часто переглядаєте бібліотечні блоги? Чи знаходите щось корисне?
5. Чи повинен бути бібліотечний працівник творчою особистістю?
6. Чим полюбляєте займатись у вільні хвилини?
7. Як обрати професію до душі?
8. Що хотіли б порадити бібліотекарям - початківцям?
9. Комп*ютер і книга - конкуренти чи друзі, на ваш погляд?
10. Які сучасні письменники України достойні будуть у майбутньому звання "класика української літератури", на ваш погляд?
11. Яку книгу взяли б із собою на безлюдний острів?








        

                                                      Літо! Спека!Читачі відпочивають  - працює бібліотека!


    Працівники селищних, сільських та центральних бібліотек зібрались на семінар – практикум, щоб змоделювати новий інтелектуальний простір для користувачів – дітей.

 Питань для обговорення було багато – і допомога в роботі бібліотеки волонтерських команд, і тісна співпраця з керівниками дитячого читання, якими є вчителі, вихователі, батьки юних читачів, і знайомство з креативними  ідеями колег обласних бібліотек.

  



    Працівники бібліотек району ознайомились із щоденником вражень Мацак Ірини Борисівни, бібліографа центральної бібліотеки, з заключного ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: міст ваш». 

     Гарним доповненням став «сторонній погляд» на кризу читання  від Богуна Андрія Миколайовича, працівника будинку культури, заслуженого майстра народної творчості, керівника молодіжного театру – студії «Простір».

    А завершився семінар – практикум  інтернет – коктейлем, який приготувала Всяких Тетяна Анатоліївна, методист центральної бібліотеки. Сподіваємось, що більшість напрацювань  стануть у пригоді бібліотечним працівникам.