воскресенье, 11 декабря 2016 г.

                             Живе в селі бібліотека…

    Бібліотечні історії успіху… Багато їх, самих різних, можна було почути 7 грудня на зібранні бібліотечних працівників Великоолександрівщини.
   Розпочали розмову з загальних стандартів сучасної успішної бібліотеки – зміни філософії, сучасних моделей, нових пріоритетів. Директор КУ «Великоолександрівська РЦБС» Кравець І.Б.  ознайомили присутніх з Планом заходів  на 2016 – 2017 рік з реалізації Стратегії подолання бідності (затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8.07.2016 р №573 –р), де окремими пунктами визначаються і заходи з покращення діяльності сільських бібліотек.

   Історією успіху в роботі з дітьми – волонтерами поділилась з присутніми заступник директора по роботі з дітьми Голівець О.Г. Члени волонтерської команди при центральній бібліотеці для дітей стали головними помічниками  в успішній реалізації  всеукраїнських, обласних, районних проектів,  таких як «П’ять сходинок до успіху», «Найкращий читач -2016», «В долонях степу і Дніпра» та інші.

   Своїми власними бібліотечними досягненнями в роботі з читачами юнацького віку  поділились з присутніми Росохата Н.Є. та Шевчук Н.М., які розповіли про роботу правового  кіноклубу «Docudays UA»  та мультимедійного клубу «Кіно і книга: відпочиваємо разом».  

    Надали можливість кожному сільському бібліотекарю розповісти про успішні моменти в бібліотечному обслуговуванні користувачів. Так, працівники Малоолександрівської, Трифонівської, Білокриницької бібліотек особливу увагу звернули на створення комфортних умов для читачів. Працівники Давидовобрідської, Бобровокутської, Кучерської, Новокалузької – на тісну співпрацю з клубними закладами, школами, дитячими садками. Історій успіху, незважаючи на досить скрутне становище в сільській бібліотечній галузі, досить багато. В усіх бібліотеках створено виставки до ювілеїв Михайла Грушевського та Івана Франка. Бібліотечними  заходами привернули увагу громадськості до того, що 2016 рік  оголошено Роком англійської мови та Роком вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті жертв Чорнобильської трагедії. Ніколи не бувають зачиненими двері сільських бібліотек 30 вересня, в Всеукраїнський день бібліотек.

     Оскільки, Бібліотечні історії успіху  «Живе в селі бібліотека…» - це останній захід в системі підвищення кваліфікації  в 2016 році, то важливою темою для обговорення стали питання звітування - 2016 та планування -2017.

Комментариев нет:

Отправить комментарий